Misty

Mijn verhaal

Hoi, ik ben Misty! Ik ben een van de drie zwarte katten in Pebbles. Het is soms moeilijk om ons uit elkaar te houden, maar ik heb een hele eigen persoonlijkheid die toch wel makkelijk te herkennen is!

Samen met mijn zusje Shade ben ik een kat van het eerste uur! Nu we hier al een tijdje wonen, heb ik ook veel tijd gehad om te wennen. In het begin was ik namelijk nogal schuw. Ik was heel klein en wist niet zo goed waar ik mee kon spelen en of alle mensen me wel aardig vonden. Sinds kort laat ik me veel meer zien en krijg ik steeds vaker te horen hoe schattig ik ben.

 

Met al onze katten hebben wij een sollicikat gesprek gehouden voordat ze bij ons konden binnenkomen! Uit dit gesprek kan je hieronder een aantal vragen met antwoorden teruglezen!

 

Hoe oud ben je?

Goede vraag… Weet je, als kat ben je niet echt bezig met je verjaardag. Ik mag toch geen taart. Ik weet wel dat ik in de zomer van 2016 geboren ben.

Ben je helemaal gezond?

Ja! Ik ben alleen nog wel een beetje klein voor mijn leeftijd, maar dat maakt me ook wel weer heel erg schattig.

Waar houd je van?

Ik vind het heel erg leuk als een van de medewerkers in het kattencafe de laser tevoorschijn haalt. Zodra ik het knopje hoor weet ik al waar ik zijn moet. Met mijn ogen als schoteltjes kom ik dan op je af gerend, want ik vind het zo leuk om daarmee te spelen!

Ik vind het ook heel fijn om in een van de mandjes in de vensterbank te ‘melken’. Dat klinkt misschien een beetje gek, maar ik zal het even voor je uitleggen. Toen ik nog een heel klein katje was dronk ik nog bij mijn moeder. Met mijn pootjes masseerde ik dan haar buik zodat er meer melk uit kwam en ik dus ook meer kon drinken! Ik vond dat altijd zo fijn dat ik dat nu eigenlijk nog steeds doe, maar dan bij een kussentje. Als je me dit ziet doen, betekent dat dat ik echt helemaal ontspannen ben.

En waar houd je helemaal niet van?

Als de andere katten mijn kattenmelk opdrinken! Omdat ik wat kleiner ben dan de rest vind ik het soms lastig om voor mezelf op te komen. Hierdoor komt het dus wel eens voor dat de andere katten mijn eten opeten of mijn melk opdrinken! Gelukkig weten de lieve mensen uit het kattencafe hoe ze me daarbij kunnen helpen.

Wat maakt jou bijzonder?

Er zijn drie zwarte katten in het kattencafe, dus het is best moeilijk om goed te zien wie wie is. Gelukkig ben ik makkelijk te herkennen: zodra je me aait krul ik helemaal tegen je hand op. Meestal maak ik dan ook een heel schattig geluidje. Daarnaast heb ik een wit plukje op mijn borst. Geen idee hoe die er gekomen is, maar het staat me wel goed vind ik.